RADIO SKARABORG

Idag sände P4 Skaraborg Mitt i din vardag  från Tun. Jag hoppas ni lyssnade.DSC_0036

Christopher Johansson började med att gå runt i Tun kanske för att känna på atmosfären i byn och hitta lämpliga intervjuobjekt.

DSC_0053

Den förste som dök upp och som han fick en pratstund med var Jerry Andersson som var på väg för att klippa håret
Lisbeth “Bettan” Olofsson befann sig också i Tun och blev intervjuad. Hon informerade om affären, centrumutvecklingen och livet som pensionär.

DSC_0081Sedan drog Christopher vidare till Stenkullen där Mats Karlsson och Reymond Gustavsson befann sig. Och där blev det vardagsprat om olika högar.

DSC_0041

Mats Karlsson ordförande i Vägföreningen berättade om rishögen som denna dag ännu bara bestod av några granar men som fram till Valborgsmässoafton kommer ta oanad storlek. Det är Tunborna som samlar och kör sitt trädgårdsavfall till rishögen som sedan eldas på Valborgsmässoaftonen. Han berättade också om det välbesökta firandet vid elden om Silviikören, skolbarnens försäljning och vårtalare.

DSC_0062Den andra högen som Reymond Gustavsson berättade om är av en helt annan rang.

DSC_0046

Stenhögen är 4000 år gammal och Reymond berättade för Christopher och radiolyssnarna om röse, prominent begravd person, att man hade försök göra en utgrävning utan lyckat resultat. Han talade också om bosättningar vid Stenkullen.

DSC_0087

Efter den blåsiga stunden vid Stenkullen gick färden för P4 reportern till affären där den nya ägaren Cecilia Lundberg befann sig. Idag är det mesta av inredning och väggar rivna i affären för att bereda plats för en ny fräsch inredning. Cecilia berättade också att hon och hennes make Urban såg med glädje och spänning fram emot öppnandet av den nya affären och kaffet, Cul i Tun.

DSC_0093DSC_0105Som avslutning på P 4  mitt i vardagen besökte Christopher Tuns dagcentral och fick en pratstund  med lunchsugna gäster som väntade på att bli serverade god fisksoppa. Han fick också en pratstund med undersköterskan Birgitta Larsson som tycker det är trevligt att arbeta på Tuns dagcentral och med lunchgästerna.

DSC_0079Så gick några timmar mitt i vardagen i Tun. Vi tackar Christopher Johansson och Radio Skaraborg för besöket.

Och har ni av någon anledning missat att lyssna på programmet går det bra att gå in på Radio Skaraborg och lyssna efteråt.

Foto/text Raina K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.