MINIGOLFBANA

På den natursköna Klockarvallen i Tun

DSC_0061DSC_0066har det de senaste dagarna varit full verksamhet med att få en Minigolfbanan på plats.

DSC_0043De tolv banorna som tidigare tillhörde Skaraborgs Flygflottilj F7, Såtenäs har skänks till Tun. Banorna som var i dåligt skick har sedan renoveras i Lidköping av medel från Tunbygdens Centrumutveckling.

DSC_0042

Efter att Tunbygdens Intresseförening fått bygglov av Lidköpings kommun för att sätta upp minigolfbanan på Klockarvallen, har det varit full verksamhet för att få banorna på plats så snabbt som möjligt inför semestersäsongen.

DSC_0046

De nyrenoverade banorna har i väntan på utplacering förvaras på Gamlegården i Tun.
Så i torsdags var det ett gäng glada karlar som, tog båtkärra till Gamlegården för att hämta banorna. Det gick skytteltrafik tolv gånger mellan Tun och gården. Det lyftes banor, backades ibland kvickrot och malört med båtkärran och kånkades och bars.

DSC_0111DSC_0086

DSC_0071

DSC_0120

Tunbygdens klippa, Intresseföreningens ordförande Clas-Göran Malm höll koll på gubbarna så att placeringen av banorna blev den rätta.

DSC_0080

DSC_0079DSC_0083På söndag kl. 13.00  öppnas Minigolfbanan för Er.
Var först med att testa den nya fina minigolfbanan!
Klubbor och bollar finns att hyra i affären Cul i Tun till en avgift av 25 kronor per spel. Man kan hyra utrustning under affärens öppettider, sista utlån en timma innan stängning av affären.

VÄLKOMNA!

Text/foto Raina K

2 svar på ”MINIGOLFBANA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.