PROMENERA MED OSS!

Ni har väl inte kunnat missa gänget som varje vardagsmorgon, vinter som sommar och i alla väder kl.8.30 syns på sin morgonrunda  i Tuntrakten. 

DSC_0198

P1070007kopiA

Till hösten är det åtta år sedan Margareta Ohlsson och undertecknad kom på att vi kanske skulle höra om det fanns något intresse bland Tunborna att promenera tillsammans. Vi skrev lappar lade i postlådorna och den 3 september 2007 körde vi i gång morgonpromenaden.Till vår glädje var det flera som mötte upp och efter en tid var vi ett gäng på  8-10 deltagare. Inte kunde vi då ana att vi fortfarande efter åtta år är igång med promenaderna.

DSC_0232Man går de dagar man kan och vill men faktiskt under de här åtta åren så har det alltid varit någon/några i gänget som genomfört morgonpromenaden. Vi går ungefär 3,3 km och det tar ca. 35 minuter. Vi går i normal promenadtakt så vi kan prata och avhandla allt från världshändelser till skvaller från byn. Klädseln är efter vädrets betingelser, bra promenadskor och gärna varselväst.

DSC_0043-003

Vi har tillsammans kunnat följa årets skiftningar, första lärkan på våren, tranorna över fälten, även större högljudda fåglar som flugit över våra huvuden.

DSC_0219Vi har också mötts av regnskurar, snöstormar, kylande vindar och ishalka.

P1090675Men också av underbara soluppgångar, gnistrande vinterdagar, blommande dikesrenar, betande hästar och varma sköna sommarvindar.

PicMonkey Collage

DSC_0134

Under åren har vi gjort flera utflykter till trevliga platser där vi har kunnat ta en promenad och sedan ätit något gott som belöning.

DSC_0134

Vi har också fått besök av NLT som följde med oss på vår promenad och skrev sedan trevligt om oss i lokaltidningen.

PicMonkey Collage5

Tycker du detta låter trevligt och skulle vilja hänga med oss på våra morgonpromenader är du välkommen.  Vi är numera två grupper som promenerar. En som går i  lite snabbare takt, start 8. 30 och en grupp som går i lite lägre tempo start 9.10

Höra av dig eller dyk bara upp utanför Silvii väg 27

VÄLKOMMEN!

/RainaK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.