TUNS FRITIDSGÅRD

I torsdagskväll var hemsidan på besök på Tuns fritidsgård.

Förstod redan när jag närmade mig fritidsgården att det var saker på gång. Det hördes barnröster, glada skratt och mötte flera föräldrar som lämnade sina telningar. Såg också att någon hade haft så bråttom in till kompisarna så att parkera cykeln var inte att tänka på.

DSC_0001

Fritidsgården har sin verksamhet i 1927 års skola i Tun.
Detta vackra hus har stora ljusa rum härligt inredda för lek och aktiviteter ett eldorado för barnen i Tunbygden.

DSC_0012-008

Fritidsgården är öppen måndag och torsdagskvällar.
Barn från 7 år mellan 17.00 – 19.00
Barn och ungdomar från 10 år och uppåt mellan 17.00 –  21.00.
Barn och ungdomar från hela Tunbygden är flitiga besökare och under kvällarna brukar det vara mellan 25 till 35 barn på gården.

gl

Fritidsledarna Inger Malm,Torbjörn Skoglund och Jessica Tidblom (arbetade inte denna kväll) är mycket populära ledare och gör ett fantastiskt arbete med barnen.

DSC_0037

Köket är Fritidsgårdens hjärta och lite som en restaurang. Där kan barnen köpa sig hamburgare, pannkakor, godis och frukt.  Det är också dit man går med sina bekymmer eller när man bara vill prata med någon. Barnen vet att där finns det alltid en ledare som är villig att lyssna och trösta.

DSC_0008

Inger och Torbjörn ser också med van hand till att hungriga barn blir mätta och nöjda.

DSC_0006

DSC_0034

U

Föräldrarna som lämnar och hämtar sina barn kommer ofta in, tar en fika, pratar bort en stund i köket. Stämningen är god, en fin plats att vara på. Denna kväll var det förälder Karin Englund  som tog en fika och fick en pratstund med Torbjörn.

DSC_0011I den vackra sommarkväll tränade barnen brännboll inför stundande avslutning då barnen kommer att möta föräldrarna i en brännbollsmatch.

PicMonkey Collage

DSC_0083

DSC_0077DSC_0118

DSC_0093

Barnen var jätte duktiga på att träffa bollen, springa fort runt planen och ta lyror. Hemsidan upplever att det kommer bli en tuff match för föräldrarna att möta de vältränade barnen i brännboll.

PicMonkey Collager

Efter träningsmatchen beordrade Torbjörn vattenkrig och i samma stund var brännbollsplanen tom på barn och Torbjörn stod ensam kvar med slagträn och konor. Alla barnen rusade överlyckliga in för att byta om till passande kläder som tex. en sopsäck.

DSC_0135

När barnen var ombytta och Inger hade klippt hål i sopsäckarna för huvud och armar informerar Torbjörn om viktiga regler för vattenkriget.

DSC_0160

Sedan var det dags att ladda vapnen med kallt härligt Vänervatten. Vapnet kunde vara en pistol, flaska eller plastkanna.

DSC_0176

 Sedan var det blöta kriget i full gång där många skratt och tjut hördes.

DSC_0191

DSC_0182f

Även fritidsledaren Torbjörn deltog i kriget men verkade vara den som var mest rädd för att bli våt om man ser till hans klädsel…..

DSC_0216DSC_0200 DSC_0169

DSC_0193Efter allt spring och bus smakade det bra med en härlig kanelbulle, tyckte Saga. 

DSC_0218

Hemsidan fick också ett trevligt samtal med sakletare Emil Svensson som visade och berättade för hemsidan om sin samling.

DSC_0042

DSC_0223

Hemsidan lämnar fritidsgården med ett leende på läpparna och tacksamhet i hjärtat för att ha upplevt den härliga stämning som rådde mellan barnen på fritidsgården. Jag imponerades också av de duktiga fritidsledarna som tog han om barnen på ett kärleksfullt och omhändertagande sätt därtill med humor och glimten i ögat.
Att vi i Tunbygden har en fantastisk fritidsgård i Tun är något som vi skall vara stolta över och värna om så att gården får vara kvar till glädje för alla barn.

DSC_0133

Tack Inger och Torbjörn och alla barn för god fika och en härlig kväll!

/Raina K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.