FLYGVAPENÖVNING

F7 Såtenäs informerar närboende.

DSC_0020-014

1.

Information om prov av larmsystem på Skaraborgs flygflottilj

Onsdagen den 31:e augusti kommer Skaraborgs flygflottilj prova larmsystem på flottiljområdet.
Larmet består av ljudsignaler och beroende på ljudutbredning, bland annat genom vindriktning, kan signalerna komma att höras även utanför flottiljens område. Allmänheten behöver inte ta någon hänsyn till larmen.
Observera att ljudsignalerna inte skall förväxlas med signalerna ”Viktigt Meddelande till Allmänheten” (VMA). Dessa signaler styrs av SOS Alarm. Om du känner dig osäker på hur dessa signaler låter samt vilka åtgärder som krävs, kan du läsa mer om detta på www.sosalarm.se. Navigera vidare till 112 och ”Viktigt Meddelande till Allmänheten”.

Denna information finns även på vår websida www.forsvarsmakten.se/f7 samt på vår facebooksida ”Skaraborgs flygflottilj F 7”.

Datum:          Onsdag 31:e augusti.
Tid:               Två tillfällen mellan 10:00 – 12:00.

 John Lidman
Informationschef F 7

2.

Flygvapenövning 16

Under tiden fredag 2016-09-02 till och med tisdag 2016-09-06
genomförs Flygvapenövning 16.

FVÖ 16 bidrar till att bygga ett starkare försvar och öka Försvarsmaktens samlade förmåga att möta ett angrepp mot Sverige. Övningen har genomförts sedan 2010 och ökar i komplexitet för varje år. Sammanlagt deltar omkring 3500 personer i övningen på platserna Uppsala, Såtenäs, Ronneby, Malmslätt, Hagshult och Visby.

 Flygövningsområdet ligger i Sveriges sydöstra del och sträcker sig över Gotland. Såtenäs kommer att användas för start och landning dygnet runt, vilket innebär ökad risk för buller. Flygning i mörker skiljer sig på många sätt från att flyga i dagsljus vilket gör att det är viktigt att öva även under dessa förhållanden.

Detta är första gången som Skaraborgs flygflottilj deltar i nuvarande FVÖ-serien som krigsförband vad gäller JAS 39 Gripen. Vi varit ett utbildningsförband under de tidigare övningarna och därför baserat på Visby som ”fiender”. Från och med i år är vi åter ett krigsförband och ingår på ett nytt sätt i skyddet av Sverige.

Transport- och specialflyget med bland annat Hercules har under hela tiden varit ett krigsförband och ingår även i övningen som sådant, med bland annat transporter och radarspaning.

 För mer information ring: 010-8237900

Kn/Capt JOHN LIDMAN

Förbandsledningens informatör
Public Affairs Officer

john.lidman@mil.se

Webbplats http://www.forsvarsmakten.se/f7

/Foto Raina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.