SE UPP VAR DU SÄTTER FÖTTERNA!

 Efter att snön försvunnit från våra gator i Tun har ett mindre trevligt vårtecken avslöjats, små ovälkomna bruna högar. Intresseföreningen har fått klagomål från Tunbor som nästan dagligen träffat på avföring från hundar där deras ägare/skötare inte tagit upp efter hunden.

Visste Du
att inte plocka upp efter hunden går under miljöbalken och kan ge upphov till böter. En hundägare har skyldighet att plocka upp sin hunds avföring på alla offentliga platser. Att inte göra det anses vara nedskräpning enligt 29 kap 7 § miljöbalken vilket kan leda till böter eller fängelse i max ett år. Är brottet mindre allvarligt kan hundägaren i stället åtalas för nedskräpningsförseelse som kan leda till penningböter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.