Stormöte

Måndagen den 23 februari var det stormöte i Tun om ortens framtida utveckling. Ett 60 tal innevånare i och runt orten hade hörsammat inbjudan.

 

Även lokalpressen  visade stort intresse för projektet.

DSC_0002

Projektet presenterades av projektledare Thomas Aldén  och hållbarhetsstrateg Monika Andersson från Lidköping kommun. Dessutom medverkade Tobias Bengtsson, chef för stadsbiblioteket,Paula Evertsson, administrativ chef vård och omsorg och Jim Josefsson, vd Destination Läckö-Kinnekulle.

PicMonkey Collage

Thomas Aldén informerade att projektet kommer att pågå till hösten 2016 och är i behov av att snabbt få reda på konstruktiva åtgärdsförslag och andra önskemål. Det skall inte bli någon önskelista utan förslag vi skall kunna genomföra, säger Aldén. I projektet finns 480 000 kronor avsatta till en förstudie om förbättringar och åtgärder i Tun, Järpås och Vinninga.

I Tun finns en styrgrupp som redan har börjat sitt arbete. Fem arbetsgrupper är utsedda och dessa är:

  • Attraktivt Centrum
  • Barn, skola och bibliotek
  • Boende
  • Butiken
  • Utveckling besöksnäring

Det är ni som skapar delaktigheten för Tunbygden utveckling och det är vi som skall försöka hjälpa till att förverkliga era idéer, sa Thomas Aldén. De inbjudna fick under kvällen skriva sina önskemål, idéer på lappar som sedan sattes upp på stora pappersark, där de också fick anmäla sig till någon av arbetsgrupperna.

Det funderades

och idéer bollades

DSC_0038

DSC_0039

Mötes gick i positiv anda, där också en fikapaus fanns på programmet.

Ett antal lappar skrev och många tankar delades under kvällen. t.e.x tyckte man att det var på tiden att Tun får uppmärksamhet. Man trodde också att invånarnas vilja att engagera sig är ganska stort.Thomas Aldén var imponerad av responsen och tror att det krävs ett nytt stormöte för att återkoppla.

/Raina K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.