TUNSBYGDENS INTRESSEFÖRENING VANN

001

Miljö- och klimatutskottet har utsett  vinnare av Lidköpings kommuns pris för hållbar utveckling 2016.

Priset går till Tun Bygdens Intresseförening

Tuns-Intresseförening1

MOTIVERING:

Detta är en nybildad intresseförening som arbetar aktivt för att ta tillvara ortens möjligheter och göra den till en bra plats att bo och leva i. De stärker samverkan mellan allt från skolan till omsorgen om de äldre och värnar om företagen och det övriga föreningslivet. Genom att utveckla den lokala servicen och öka de lokala aktiviteterna minskar man behovet av att resa ut ur byn. Genom samverkan vill man skapa ett socialt- ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle.

Det var tolv föreningar som var nominerade till kommunens pris hållbar utveckling 2016.

De som gjorde upp om utmärkelsen var Esplanadteatern, Kampsportakademin Lidköping IF, Korpen Lidköping, Lidköping – Barnens stad, Lidköpings Biodlarförening, Lidköpings Dataförening, Lidköpings Röda kors, Naturskyddsföreningen, Pingstkyrkans Second Hand, Samarbetskommitén funktionsnedsättning Lidköping, Tunbygdens Intresseförening och Villa Lidköping BK

Och det var alltså Tun Bygdens Intresseförening som tog hem priset.

Hållbarhetspriset, instiftat 2015, är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran med en prissumma på 20 000 kronor. På våren delas det ut till en ideell förening och på hösten till ett företag som har gjort något särskilt för hållbar utveckling.

Priset delas ut i samband med Nationaldagsfirandet 6 juni, som börjar klockan 15:00 på Dina-scenen, Lidköping.

Vi hoppas att Tunborna besöker Dina-scenen
den 6 juni och följer prisutdelningen.
Prisutdelare är ordförande i Miljö- och klimatutskottet Kajsa Ezelius.                    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.